Sunday, February 28, 2010

Pe La Aku NiH!!!

arghhh.. org nak ade blok, i pn nak ade blog.... tp i ni malas nak update... my initial reason nak ade blog is to write things yg related to my baby. yer la.. konon nak kasi pendapat, etc. tp bila dah ada RAYYAN, tahap kemalasan melanda. takde masa. mesti korg cakap, org lain pn ade baby tp no problem jer... yer la, org lain tuh lain. diorg cekap dlm menghandle baby ni. i tak. so, i amik masa yg lama utk menguruskan sesuatu hal ttg RAYYAN. klu RAYYAN tdo, i pn nak tdo. coz i ni kaki tdo. bukan nye bB tak tolong... byk sgt dia menolong i.... tp still byk benda i kene wat gak... maka dgn itu, i terpaksa meng'sacrifice' kan blog. tp kengkadang jeles gak.... yer la.. i nak gak join chat2, kenal2 n lepak2 dgn bloggers yg lain. tp i xberkesempatan. i tgk my bFF rajin wat semua tu... AKU JELES WEH!!.... tp takper. once i dh ble adjust being a mom ni, i akan wat pe yg org lain wat... AYA, AJAK AKU TAU!!!

Wednesday, February 10, 2010

keje... keje...

arggghhh... lagi brape hari jer nak keje. tak nak... nak dok umah lagi... nak main2 dgn rayyan, nak tdo tdo, nak kuar jalan2, mcm2 nak la... hehe... tp nak wat camne kn? klu tak keje, xde la income, xde la BONUS!!!! tak kan la nak harap kn bB jer semuanyer... nak gak pegang duit sendiri... tapi yg paling di ciankn... RAYYAN...
since last week, setiaphari lepak kat umah mama... nak latih rayyan utk gune bottle during daytime n biasakn dia dgn car seat n stroller... memula tu susah la, dia xnak. bile i kasi bottle, kepala dia mesti turn ke arah my boobs sambil muncung2 mulut dia. cian nye anak mommy... so my mama kate every time nak kasi minum make sure bkn i yg kasi, biar tok mama kasi. n jgn dekat2 sgt dgn dia during daytime so tat nanti i g keje dia tak rindukn i.... bl tok mama kasi milk, kene pujuk la, kene nyanyi la.. my mama mmg tak kn nyanyi kt org yer... 1st time... demi cucu tercinta....
itu satu hal... stroller n car seat pn xnak. letak nangis. ade tis 1 time, letak dlm cr seat, pas tu dia menjerit manja la suh angakt. tp kitorg wat dek jer. pastu dia dia jerit lagi kuat spi satu tahap dia tol2 nangis. nangis spi kuar air mate. takut i.... biler angkt dia semakin kurg nangis tp tersedu2 smbl i BF dia... camner ni.... so Aya suggested to take out the car seat bring it into the hse n let him seat there... after few days, dia biasa dok dlm carrier/ car seat yg tok mama nye. same la dgn stroller. tiap2 ptg kene tolak keliling condo tok mama smbl nyanyi...
wpun i tak wat semua tu, hanye tolong jer... tp i dpt tgk semuanye (i wat on weekends jer)... tp nnt bl i dh keje, i tak dpt tgk semua 'pencapaian' dia... only 2 days ago i saw him turned to the left on his own tp xreti nak pusing ke tengah blek. terkapai kapai 'awe' tu sorg2 smbl merengek rengek... hehehe... tp nak wat camner... kene gak keje... huhuhu....