Wednesday, December 30, 2009

MUHAMMAD RAYYAN DANISH

we are now officially the proud parents of MUHAMMAD RAYYAN DANISH!!!
will update soon!!!

Sunday, December 13, 2009

penatnye berKerja!!!

i have to settle a lot of stuff b4 i cud give birth. alhamdulillah... semalam i managed to finish my IB's assignment (last subject... wiiiihoooo). Today, i dh settlekan few papers and have listed out all the pending work 4 my team members to do while i'm away. most of it, i sempat siapkan. cume 3 benda jer yg tak siap.. takper, harap2 diorg tolong... hehehehe.. Appraisal pn i dh submit to my boss. per lagi ek??? oooo... BILIK BABY TAK SIAP LAGI!!!! bB bile nak pasang shelves tu???? dD tak sabar tunggu semua siap... nasib baik my bB ni serba boleh... hehehe..
Mommy harap baby ble kuar by this week. not complaining anything. im enjoying every moment being a pregnant lady. tp mommy cian kat baby. cam ketat je dlm perut mommy. lagi pun, mommy tak sabar nak jumpe baby. semoga semua berjalan dgn selamat nya dan baby kuar sbg seorg baby yg sihat, sempurna, comel, etc. AMIN

Tuesday, December 8, 2009

lalalalalala....

Ape tuh? sebenarnye tak tau nak wat tajuk per... kire ni semua cite, all in 1 post. last week mmg penat sgt. dlm kol 3pm camtu, bB n i decided to go to sPore. spi sana at nite coz kitorg sesat... wakakaka.... spi jer takshimaya, kitorg trus grabbed the car seat yg bB nak since the 1st day he saw it, which was abt 6 months ago. pastu dh kene halau kuar (dh nak tutup daaa...). the next day, before going back kitorg singgah bB's fren's wedding kat jurong west. n by 4pm, kitorg dh spi ampang.. cepat kn???? heheheh...

*bB n the groom, Yazid*

n by the way, there are few people yg i nak say thank u....

**beloved hubby**

for the car seat. wpun baby tak lahir lagi, baby dah ada 2 car seats. satu coz dtg dgn set bila kitorg beli the peg perego stroller. but this one is bB's fav. so, yg peg perego tu nak kasi kat mama. so, xyah la buka2.

**mommy aya + uncle epol + princess zara**

For the sleep secure...

**Aunty zuli**

for the milk dispenser, which i wanted dh lama... (sowi takde pic. ntah la psal ape. tk leh nak upload)

Friday, November 27, 2009

akHirNYa...

it's FinallY here!!! Jeng.. jeng...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
my baBy's own SnugG baby diaper cLutch
I first learned about this product thru the Pink Stilettos' blog. Pe lgi, dgn perasaan ghairahnye, i trus mencari link ke blog SnugG baby. Nasib baik ade. Pas baca the explanation on the product, i rase produc ni mmg BERBALOI-BALOI (walaupun i tak pernah gunakn nye lagi la...) n the price pn very reasonable. I pn pastu trus order... hehehe....

*yang bahagian itam tu adelah utk taruk diapers ke, wet tissue ke... n dia ada changing mat gak*

Best!!! amat berguna klu nak gi jalan dekat2. tak yah la bwk bag besar2...Tak sabar mommy nak gunakan utk baby...

Lotsa Luv,

Saturday, November 21, 2009

LifE withOut dA tecHnoloGY

memandangkn skang ni kite ni idup dlm dunia yg sungguh canggih n cyber, computer mmg la sgt pnting sbg medium utk kehidupan sebegini. sejak isnin lepas (rasenye....), kehidupan cyber i tergendala... i ada 2 laptop, 1 yg sungguh old skool yg mane i gune since 2006 n d other 1 is my mini hp yg my dad belikan... tp since a month ago my 2006 laptop takle pakai coz charger dia rosak (name pn dh lame kn...). so bB n i bergantung kt mini hp jer la klu nk surf the net. utk menambah kesengsaraan untuk idup di zaman canggih ni, my mini hp plak ble diserang pengganas alam maya.........

virus daaaa..... huhuhu... jd terpaksa la selama hampir seminggu xle nak bersurfing... kt office jer. itu pun very limited time coz most of the time kene keje.. mane ade masa... my assignment pn xle nk wat. so on thursday, i kasi my mini tu tis 1 abg IT kat office utk tolong tgk kn. n dia kate b4 raya baru ble siap. WAAAAAAAAA!!!! nak kene wat assignment. so my bB pn cian kn i n td kitorg g Low Yat utk beli charger yg baru utk my COMPAQ. So... taaaa...daaa... dpt la i nak meng'update' blog ari ni... n paling penting wat assignment....

.....................................................

bB wont b at home 2nite. dia ada dinner for MIBA members.... Theme dia Ancient Egyptian Night tp bB wasnt in the mood to dress up. So, he juz wore baju batik. i like it when my bB pki suit, baju batik n th best is baju melayu... handsome.. coz badan dia cantik, walaupun dh ade tummy skang... heheheh...

.....................................................

I know i've been tagged by AIRA but camne nak wat coz i xde baby lagi... i don know whether the things that i've bought are worth buying or not. so, aya... aku hold dulu k until baby kuar... ble tk??? heheheh..


Lotsa Luv,

Monday, November 16, 2009

Maid in Manhattan

akhirnya... tamat sudah pencarian ku... waH gitu!!! bukannye ape... akhirnye dapat jugak i seorg pembantu rumah atau dlm omputihnye...maid. walaupun i tak dok kat umah yg besar tp dlm keadaan i yg memboyot ni, bB tak kasi wat keje (n doc pn advice i supaya i tak wat keje berat). kalau ikut kn dulu, everyday pas blek keje i akan sapu smph n mop lantai... makcik rajin tau.... wakakaka... tp skang tidaklagi. kemalasan pn sudah melanda diri ku... oleh itu, dgn ade nye seorg pembantu ni, hopefully dpt juga membantu i... name pn pembantu kn... org medan. baru blek keje td i gi amik. umor 35 thn. my 1st impression, dia ni mcm ade pe'el tp itu hye 1st impression. kdg2 org ni memula je mcm tu tp bl dia dh comfortable, dia akan lower down dia punye so called 'shield'... tp yg i perasan, dia ni ckp kt phone agak kuat. hehehe...
then, i nye dilemma was i ak tau nak bahasakan diri ape... puan? mem? kakak? ibu? hehehe finally, i decided to refer myself as puan. okie ker? hentam jer la... bB i suh panggil encik. n i panggil dia dgn nama dia je. bl spijer umah, i tunjuk sket2 kat dia brg kt ner. i tunjuk camne nk pki tv dlm bilik dia supaya tak kacau tv luar. n she can watch tv while ironing or after finish working. i know it's not gud to teach such a thing to the maid but i rase keje kat my lil' pad ni tak byk... by 2pm sumtin dia ble habis... dr dia merayap, baik dia lepak kt umah kn? so, i harap dia ble la menjadi sorg pembantu u baik.... insyaallah....

Thursday, November 12, 2009

ishk.... tak sabar nye!!!

Orang slalu cakap yang sabar itu separuh dari iman tp nak wat camne especially after waiting for soooooo lonnnnggg... akhirnya doa i termakbul (alhamdulillah...setakat ini...) utk menjadi seorg ibu tak lama lagi. jadi perasaan yang amat la teruja banget memang akan wujud. i'm not sure whether it is too early to pack the labor bag tapi i dgn semangat waja diri start packing... nak jadi kn cite.. dh almost settle pun. hikhik... tp i tak tau sama ada ape yang i pack ni betol ke tak...

i read sumwhere yang wud be great klu sediakan tiga bag.. bkn yg besar tapi kecik la... 1 is for the mommy to be, the other 1 is for the baby and the last 1 is the labor aids bag (*a bag that wil be brought to the labor room). tp patut nye ade satu lagi bag iaitu daddy's bag tp tak yah la cite kat sini.. hehehe... sorry bB... berbalik kepada bag2 itu, kandungan nye adalah seperti berikut:

MOMMY'S BAG
Pyjamas x 1
Kain batik x 2
Buttoned shirt x 2
Toiletries
Getah ikat rambut (few)
Hair band
Nursing bra x 2
Disposable panties
Sanitary pads
Breast pads
Jacket x 1
Towel x 1

BABY'S BAG
Front button clothes x 2
Booties & mittens x 2
Swaddler x 1
Hooded towel x 1
Baby binder x 1
Wet tissue
Receiving blanket x 1
Napkin x 1
Bottle x 1
Wash clothes x 2

LABOR AIDS BAG
Food and drinks
Camera & video cam
Mags or books
Pillow
Yassin
Hp & earphone

Mmg nampak nyusahkan coz kene bwk byk bag tp i think it is gud as u know where to find the things that u want. for example, if u want the baby binder, u can find it in the baby's bag. hehehe... but the bags dont have to be big. mcm i, mommy's bag is the size of a travelling bag. so, i taruk kn labor aids bag kat dlm mommy's bag. huh... gitu...

Wednesday, November 11, 2009

Thank U mY LurvE

ola la la... still cuti sampai sunday... tp ade appointment dgn physician to follow up on my condition since im still having the short of breath thingy n on and off fever. check punye la check, nothing wrong with my lungs. clear. tp he's worried with my heart beat. dia kate it is too fast even for a pregnant lady. so, he sent me to see doc jantung (sowi.. tak ingat pe medical term utk tis kind of doctors)... waited a while. luckily, para2 pesakit yang ada mengasihani perempuan yang mengandung. maka, diberikan laluan utk berjumpa doctor dahulu. Wah!!! gitu.. dr dewi tu kate ade slight leakage tp it is normal n she agreed that my hear beat is fast. tp nothing major. mite be from the pregnancy. hmmph... so, the oni thing yg ble wat is to wait until i deliver the baby. klu ada lagi, then baru nakwat rawatan susulan. hampa.... tp takpe.. yg penting baby sihat. mommy tak kisah sayang.
petang, bB called to ask nak makan ape (oh... skang i tak masak coz hubby dearest tak kasi masak. doc adviced tak kasi wat keje berat n memenatkan.. penat ke?? alhamdulillah.... senang idup...). dia kate nak beli nasi goreng. nasi goreng lagi... tapi i tak nak. jadi dia suggested to cook. yeay.... bB i ni mmg ble masak tp ikut mood. so, ari ni dia masak sambal tumis ikan bilis n telur goreng. walaupun simple, tp thoughts that matter kn???

**mr Asrul my luv,
Thank you for being such a good husband especially during times that i need u the most. i luv u so much....**

Monday, November 9, 2009

8 months

alhamdulillah... this week my 'baby in the belly' will be 8 months old. tak sabar mpmmy n daddy nak jpe baby. n today i found out something about my progress as a pregnant lady...
"I'M MISSING MY ANKLES"... kewl uollss... huh? maksud nye... kaki i semakin membengkak n membuat kan kaki i yg kecik lg kecik n tembam. but... loving it!!! hehehe...

Saturday, November 7, 2009

D312

must be wondering wat the number is aite? it's actually the room no that i had to stay for few nites. i was admitted for few nites. huhu.. it all started since last week. i've been having difficulty in breathing for a while redi. but it has gotten worst by day. so my gynae kasi kat i mc for few days tp since i byk keje kat office, i decided to go to work on thrus n fri. so burn la i nye mc. tp by sunday nite, blakang i sakit yg tak leh nak cakp nye... n i mmg tak le tdo tat nite. rase cam throat tu sempit je. tp i tahan je sakit tu on monday. but by tuesday, mmg tak le blah sakit ni. so my mam picked me up from home (i still mc spi thursday patutnye), n bwk g jpe my gynae. kot2 la ade sumtin wrong wit me n yg plg penting my baby. bl check, doc suh i admitted trus.
spi je kt spital, tggu jap n i was informed tat bilik sorg takde. yg ade hanye bilik utk 4 org. atau pun another option is to take the junior suite which hanrganye adalah RM980/ per nite. WOOO... mmg tak la kn.. so, nak tak nak.. bilik 4 org la jawap nye. actually, i ni ade problem sket nk share bilik dgn strangers. pastu nak share toilet plak tu. public toilet lain. ni toilet yg kite akan 'lawat' siang dn malam. pastu, i ni jenis pnakut. tdo nak kene on lampu. i tau mesti org tak suke. tp sakit nye psal, i had to accept wat ever yg ada. 1st nite was okie. once dh so called "checked in", diorg amik darah, pasang i/v n kene wat ecg coz nak tgk my heart condition. ecg result was ok. amik suhu bdn, then diorg kate demam. i tak rase pn. so, kasi ubat. 1st nite was okie. tp agak susah nak g toilet coz everytime nak g toilet kene unplug the i/v machine, tolak the machine ke toilet, pee in the paper bed pan, tolak blek ke katil n buzz the nurse coz diorg kene psg blek machine tu. if not bunyi 'beep...beep...' akan bterusan n nurse kene measure my urine level. n satu lg, bpuloh kali yer i g toilet.
the next day, i tye nurses lg ada bilik single tak. hmmpphh.. hampa. takde. by ptg, tetiba, 1 of the nurses kate ade 1 exec single. price pn ok. so per lg i amik la. tp bila masuk bilik single tu, i dh rase mate i cam pedih n bdn i cam berat sgt. tp i gagah kn gak. bl dh kat bilik br tu, best la coz br bB ble teman kn i n ade tv. klu tak, takde psal wad bsalin. cian mothers yg nak/ baru bsalin. by 7pm, i dh cam tak larat nak angkat bdn pn tak larat. nurse amik temp. n it was high than normal n my baby's heartbeat is much faster than normal. diorg kasi ubat, tp tak jalan. doctor dh risau coz klu bterusan takut pa pe jd kat baby. so diorg suh i mandi air yg sgt la sejuk n on air cond dgn temp. yg sgt low. alhamdulillah, it worked. after few hrs, my temp turun. by the way, doc suspected i kene dengue fever psal dia tgk i nye platlet level turun. huhuhu.. per lagi, bB trus risau. belikan manggis, 100 plus coz org kate these food can help. pastu the next day, mama wat sup ketam... yum..yum...
alhamdulillah, dr hari ke hari... doc check i nye condition n baby nye condition. semua ok except few times ade contraction. hehehe.. baby tak sabar nak jumpe mommy ek (sebetol nye mommy yg tak sabar nak jpe baby.. hehehe)... yday, i mintak doctor utk kuar dr spital coz i dh rase ok n cian kat my family berulang alik dtg tgk i. doc kasi tp dgn 1 condition iaitu, i kene trus g blek ke spital klu i rase susah nafas blek n rase demam blek. takut benda ni relapsed... akhirnye, kol 7pm i dpt i nye "freedom". dpt tdo dgn bB n tdo dgn bantal wangi i....LOL...

Wednesday, October 28, 2009

Tengku Ratu Haidar

Tengku Ratu Haidar...itu la nama anak Que Haidarn Linda Jasmin. nama unik... dh la tengku, ratu plak tu... mungkin melambangkan darah omputih yang mengalir dalam tubuh dia kot. mesti comel anak diorg ni. dah la linda ni superb nye... n bg i Que ni not bad looking gak. n i like his acting. korang penah tgk cite kat astro prima yg cite afdlin n adlin wat.. mcm ala kesinabungan cite P. Ramlee... cite psal org minyak yg Que berlakon dgn athilia, jue aziz, etc. cite tu klakar sgt... n Que nye lakon mmg tak kering gusi tgk...
Well... berbalik kpd cite anak que n linda. she was born yesterday kat Gleneagles Hosp. thru C-section due to some health problem. n the baby's weight was 3kg... harap2 diorg akan tunjuk gambar anak diorg tak lame lagi....

aLL abOut last Week

pe yang i wat last week ek? well, weekdays i keje... nothing much happened during the weekdays. bankers' life are not tat fun. memeningkan ada laaa... tp interesting... i learn a lot especially coz i have two gud teachers on my team... friday my mom called, ajak g dinner coz on Sunday my dad will b a lil' bit bz to go out. So, friday kitorg kuar. my dad felt like eating kat marche. memula, malas gak nak g d other side tp pk kn it's Friday... ok jer la kan. klu weekdays mmg tak la kan. penat tu... there, i had my usuals. sejak my BFF memperkenalkan kami... sejak itu aku jatuh cinta kepadanya... dengan ini saya memperkenalkan... **drum roll pls.... **
*
*

*
*
*
*
*
*
My luv... Salmon Steak & Mashed Potato

Pastu, i had mushroom soup. Terbalik kn? patutnye soup dulu... hehehe...

Introducing the two bodyguards that accompanied my mama n i... my beloved bB n my papa....

(p/s: sorry ma, tak sempat amik gambar mama. luv u ma)

on saturday, my macho man painted the baby's room. cantik tol bila bilik dh jadi color biru. so, skang tunggu tis coming saturday je for the wardrobe to be put in. then, ble la masuk kn baby's cot. rite now the cot is at the living room. heheheh... nanti bila bilik dah siap, baru update gambar.. nak kasi surprise....

sunday, my mama dropped by jap just to pass the stuff which my aunty brought back from michigan. aunty n uncle went to the States in August n stayed there for a couple of months coz kak reena (their daughter) blajar kat sana. she's doing her PHD. She n her family stayed there since 2007 n coming back for gud in two yrs time. According to kak reena, anak dia dok sana sebulan trus dah tak leh cakap melayu walaupun kak reen n abg zul cakap BM dgn diorg. pergaulan memainkan peranan tol coz bebudak ni pandai. diorg cepat pick up. so, my aunty n uncle kononnye g sana nak ajar la cakap melayu tp lain plak jadi. diorg yg end up yg cakap english all the time coz the kids refused to speak in BM. hehehe... baik tol diorg ingat kt i.. so, kak reena n family hadiahkan set of 5 rompers n aunty gave baby set of 3 mix clothes n set of 5 rompers n crib shoe (luv tis tiny winy shoes soooooooooo much)...

Prezzies from aunty....

Prezzie dr kak reena

Monday, October 19, 2009

Per ek???

Wahhh... dah lame tak menulis..... tak tau nak tulis per... tapi hari ni mcm nak melalut sumtin plak... tapi pe ek??? hehehe....


alhamdulillah, hari ni im already 29 weeks pregnant. last weekend hubby n i decided to relax ourselves kat seri pacific... nothing fancy. juz a one nite lepak lepak.... but it was fun... pas i checked in kitorg terus g ikea utk beli barang utk baby. cadang nye nak beli curtain jer. tapi end up beli glasses, changing mattress, tissue (tissue pn nak beli ka???) and few other small things.. hmmphh... cian my bB kene bayar. pastu kitorg g dinner nearby jalan ipoh n trus blek bilik tuk lepak2 coz bB nak tgk bola. dh lama i tak check in kat seri pacific. diorg dh refurbished the entire room. it is more modern. so i pe lagi... mintak la bB jadi photoprapher. dn i sbg model yg boyot.


while watching the game, i ble tertido. dlm kol 10 kot rasenye.... then bile i terjaga bB pn dah join the club. tertido gak... i pe lagi. sambung la.. tapi mlm tu mcm2 sakit yg i rase. dlm kol 2 lebih i cam tak leh bergerak.. my right rib cage area tu cam sakit sangat sampai tak leh gerak. pusing kiri, takleh. pusing kanan pun tak leh. and at the same time, my lower part of my tummy pn sakit. i tau kalau sakit camtu mesti nak pee2. so, i paksa diri i bgn walaupun dalam kesakitan. mcm nak nangis pn ada. nak kejut bB, cian plak kat dia. so i paksa diri. pas je i dh pee2 tu, trus sakit kat rib cage area tu ilang. so, i wat conclusion yang ini semua disebabkan terlalu lama tahan nak gi toilet. yer la, selalu nye i every hour mmg gi toilet. tapi tetiba that nit tahan hampir 2 hrs... hikhik... pastu i pn sambung tido...
dalam kol 4 am terjaga blek coz i rase panas je idung. i pegang idung, tgk2 ade darah. i ni cepat panic sket. i trus kejut bB. dia ni slalunye susah nak bgn tp tetibe jer, dgr isteri tercinta (cheeewahh...) panic, dia trus bgn. dia masuk toilet, amik kain basah n taruk atas dahi n suh i dongak. sambil tu dia suh i tdo... in the morning, bile i jaga i tgk byk tissue kat dlm tong sampah. ni mesti bB jaga i sambil tido. alhamdulillah... cian plak nak kejut kan dia tido. so, i pn breakfast kat bilik jer... this is wat i had for breakfast. teka per dia....


*





*





*





*





*





*





*





*





*





*



*

taaa...daaa....


**Waffle & fresh milk**


Heheheh...Kedekut banget. tiga keping je... mane cukup!!! tapi bedal jer la... lapar nye psal. nak order lagi amik mase. so, decided to wait for bB to wake up. mesti dia akan order room service. nnt i tumpang order skali. tunggu nye tunggu, kol 1130 am baru bgn n dia order nasi lemak. i tak order pa per pn coz i tak nak spoil my appetite for lunch nnt. then, kol 1 pm kitorg check out. lunch kat umah kawan bB. mkn asam pedas n chiow blek rumah. sepanjang petang ke malam kitorg kemas umah. break kejap utk g dinner kat carrefour coz nak kene beli brg dapur. malam, bB sambung wat keje lagi. i? di suruh tido.. hehehe...



And to update on the things that I should do for the month of october


Paint the baby's room (Will do it this coming weekend)


Built in wardrobe for baby's room (Ordered last night. Setting up end of the month)


Medicine set


Grooming set

Monday, October 5, 2009

**the Joy of Pain**

Today, I'm 27 weeks pregnant. Happy to the max... Alhamdulillah.... Sejak dh pregnant ni, I suka sgt baca blog other mommies' blogs. diorg ni byk tol interesting stuff to write. i ni tak pandai sgt menulis... nasib baik la karangan time sPM dpt 4 (klu sblom the actual exam tu.. memanjang je dpt 7...) huhuhu... i like reading their stories.. antara blogs yg i rase manarik utk dibaca adalah ---> It's MyLife MyDiary by missamie, Living Our Dreams by farshidhanin (sweet sgt...), Journey of My little Precious by AiraHaniza, Honey To The Bee by Hanis, etc. And one of the lastest updates by Hanis was about her being 6 months pregnant... The writing is quoted as...
"Can you believe that your six months along? Your uterus is now 1 ½ - 2 ½ inches above your belly button and is the size of a basketball. In fact, people may say that you look like you swallowed a basketball. Now you know why. You are feeling the baby kick more, since he is getting stronger and he still has plenty of room in there to play some soccer. Your abdomen is aching and itchy as the ligaments continue to stretch. Common physical symptoms include constipation, heart burn, bloating, indigestion, headaches, dizziness, nasal congestion, bleeding gums, increased appetite, leg cramps, swelling, varicose veins, hemorrhoids, itchy stomach, protruding naval, backache, skin changes, fuller breasts, carpal tunnel, tingly hands and feet, and clumsiness. You may start getting bored and impatient with this pregnancy thing, as that seems to be what defines you right now. Anxiety about the baby and about how life will be with baby is also common as reality sets in. Calm your anxiety by focusing on the nursery, taking a hospital or birth center tour, and registering for a birth class".
Tol tau... byk symptoms yang dia tulis tu i ada rase. i ingat i ni berpenyakit ker pe ke yg disebabkan i jatuh itu ari... sakit2 yang i slalue rase:
constipation (since day 1)
bloating
nasal congestion plus ade blood jugak kat i nye booger...
increased appetite (not a problem for me)
protruding naval (cute wey...)
backache
leg cramp, bud cramp
itchy tummy
clumsiness (ni dah lama ni... sejak azali)
joint pain
so, sejak membaca pe yang HANIs tulis... i rase happy sgt. coz i takde la bermasalah... rupa2 nye common symptoms... Thanks babe...

Thursday, October 1, 2009

Things For October

OCTOBER

Paint the room
Built- in cabinet for baby's room
Medicine set
Grooming set
Earlier i planned to the above for the month of October. So, kite tgk jadi ke tak la...

IT's HeRE!!!

It's finally here... A lil bit too early than expected but... hubby n i are happy... i'm guessing thatthe baby is happy too... Baby, u're strolleris here!!! I ordered this in August and the shop told me that it's going to take about three onths b4 it can arrive here. I'm thinking, well... that's ok coz it's almost he time baby is gonna see the world.... tapi on Saturday b4 raya, the store callled to say that the stroller set is here... So, last Tuesday kitorg gi amik... tapi we wont take it out from the box.. takut berhabuk.... hehehe....




Monday, September 21, 2009

Detik2 Hari Raya part 2

FRIDAY, 20TH SEPTEMBER 2009

Hari ini hAri raya yea yea... theme color the four of us was blue. we woke up at abt 630am to get ready. kitorg tido jap je coz kitorg baru blek jap 4 sumtin from kg baru. menjadi satu kemestian raya eve kitorg akan ada di kg baru utk pre raya celebration. meriah babe... lawan bunga api... cun seh... hehehe. that morning kitorg sembahyang kat desa moccis. this year was the first time the DM wat sembahayang raya. selalu nye b4 this sembahyang raya kat penjara sg buloh jer... pas sembahyang raya, all of us plus my tok gi kubur my brother. since he passed away abt 12 years ago kitorg dah tak blek kelantan for raya. i guess my parents dont want to be far away from him.. literally la...
**baru je blk dr sembahyang n kubur**
**that's my tok getting out of the car**

**papa n mama**

**bb n mama**

**pucatnye muka... tak make up pn... yer la.. gi sembahyang, nak bermake up wat per**

**mintak maaf bB**

**huhuhu**

**siap senyum papa**

**2nd outfit for the day.. wpun br jam 11am. coz tadi gi kubur baju bb kotor...**




Around 1pm, we went to my aunty's place in subang. dia wat makan2 for family. lagi pun my other granny yang i panggil cek ada kat sana. Cek ni is a nick name yang semua org panggil dr yang kecik ke besar... cek ni pandai masak. on that day, dia masak nasi daging.yum yum....

**bb wit uncle razak**

**ladies kat dapur**

**mintak maaf ayah sir (my dad's nick name)

Pas abis lepak kat sini, hubby n i made our move to kg baru. kitorg ni rotate. klu pg kat sg buloh, petang kat kg baru. klu pg kat kg baru, petang kat sg buloh...

**saje jer**

Detik2 Hari Raya part 1

FRIDAY, 18TH SEPTEMBER 2009

One of our friends belanja buka puasa kat pnb. aya, family n i arrived te earliest among the group. hubby joined a bit late coz stuck dlm traffic. yer la hujan lebat ari tu... bila kitorg tiga dh buka puasa baru tuan yan blanja and the other two friends arrived. the last was m hubby. tapi we ended up becoming the last to leave. kira worth it la.. coz kitorg tol2 melantak.. hehehe..

**Kurma was put inside the box**
**Kitorg**

**Aya n i with klcc view**

**Tasha, aya, lil' princess n yours truly**

**ala... comel nye lil princess tido**

Sunday, September 20, 2009

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

WE HOPE IT'S NOT TO LATE FOR US, ASRUL N DALIA TO WISH EVERYONE OUT THERE "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN". ENJOY THE CELEBRATION N FOR THOSE WHO WILL BE DRIVING TO WHERE EVER THE DESTIONATION IS, TO DRIVE SAFELY N DO STOP AT THE R&R IF U FEEL SLEEPY.. TAKE CARE!!!

Wednesday, September 16, 2009

mama? papa? mommy? daddy?

that was my dilemma... at first bb n i have decided to refer ourselves as mama n papa. tp lelama rase cam takut confuse utk baby coz my parents pun kitorg panggil mama n papa. nnt kang baby cam tok we n tok mama same je panggilan dgn parents aku... cian plak dia nanti. so, we have decided to change it to mommy n daddy!!! even my sweet nazhif (anak linda) dulu pn panggil kitorg mommy n daddy. so, it is official. dgn ini, kami ingin mengumumkan secara rasmi yg anak kami akan panggil kami MOMMY & DADDY!!! heheheh....

Saturday, September 12, 2009

Lupe laks!!!

Mommy Aya... Thank u for the gifts i.e. dimple pillow, breastmlk storage, npple cream & breast pad... thank u!!!!

T.G.i.F

alhamdulillah.. dah hari ke-21 kite sebagai umat Islam menunaikan ibadah puasa.... lagi 9 hari kite akan RAYA!!!! yea.. yea... mcm bdk2 plak... hehehe... so, today nak makan pe ek bile buka puasa??? nasib baik aya called last nite ajak g buka puasa kt pavilion....(nasib baik pavi, dkt sket dgn office.. ujung jalan tu jer...) yer la.. hubby dia cuti. mesti la nak berjalan2 dgn baby dia kan... memula nak mkn kt food court jer... tp we ended up mkn kt TGIF. WAHH!!! dh lame tak mkn kt sini... spi2 jer trus i order my fav... onion soup... the best ever dowh!!!.... then, main course i order pasta, tak ingat name dia. bB order fish & chips jer... pics tak sempat nak amik coz dh lapar sgt... hehehe.. sempat amik the appetizers jer...

**Aya, food yang ko order tu sedap la... jeles aku.. aku nye so so jer.....

**The appetizers***

**US**

**BFF**


**Practice makes perfect**


**The proud parents.. panjang tau cite diorg ni bercintan cintun... tp alhamdulillah kawen gak..hehe**