Sunday, October 31, 2010

PENATNYE LAST WEEKEND

last weekend was so hectic...
saturday gi dua warehouse sale.
1: My Dear warehouse sale kat Puchong
managed to get what i wanted.
A Safety Gate.
Murah sangat...
kalau kat luar harga dalam Rm199 tp
i got it only for RM129.
Other than that, beli barang2 kecil je...
2: Hush Puppies warehouse sale
at Armada Hotel, PJ
Hubby wanted to buy work shoes.
Nasib baik ada size. Size 11 tu...
grabbed four pairs.
i ada gak berkenan few flats
tp.. size paling kecik size 6...
makcik size 4 je...
so pandang jer la...
then, kitorg gi Plaza GM to look
for paper bag utk birthday rayyan.
kat sini murah2 kalau beli borong.
found few that i like.
so, i'll be going there again next week
coz hubby dah bg approval utk beli
paper bag yg mana....
semua kepenatan hubby n i agak
berkurangan coz kitorg dah dapat
bantuan dr........
MAID baru yang dh stay in dgn
kitorg...
nama dia DARTIK....
maid lama, Wati still ada...
itu daily helper yg akan jaga rayyan.
Dartik akan tolong jaga baby baru
nanti....

Thursday, September 30, 2010

I SAW IT ALREADY!!!!

mommy is sooooo happy...
Finally, rayyan nye gigi dah tumbuh!!!
comel sangat...
I could see 1 tooth coming out
but.....
senget sket.
So, i asked my personal dentist...
MY DAD.. hikhik...
dia kata tak per.. it's normal...
nothing to be worried about....
Tapi takle nak take pic of the tooth yet
coz rayyan active...
nanti nak try dgn lebih gigih utk kenangan....

Tuesday, September 14, 2010

Vacuum cleaner mane???

WATI!!!! WATI!!!!
Tolong amik kan vacuum cleaner kat blakang.
Bukan setakat sawang, macam2 species haiwan yg
dah mati pun ada ni... tolong bersih kan ni hah....

p/s: wati?? oh ya, wati tu maid rayyan...

ish...ish truk tol tak berupdate blog ni...
aleh- aleh update raya.. hentam je la labu...
well, my raya celebration was awesome
coz ade rayyan... n insyaallah next year
ada baby no-2 plak... alhamdulillah...

i raya kat kg baru pagi sampai petang,
dalam kol 3. pas tu trus soot ke sg buloh...
kitorg tak wat open house dah lama,
termasuk la tahun ni...tp sape nak
datang, most welcome....
since my dad is the eldest boy of his family,
semua adik beradik yg kat KL/ SEL datang.
meriah gak la...
the next day plak gi umah my cuz kt
bkt jelutong. beli dh 3 tahun tp br last
weeks moved in. so beraya kat umah baru
la dia... sesat gak nak gi umah dia coz
slalu gi umah aya n linda belah ke utara, ni ke
belah timur... mane nak tau kan...
dah dok agak kenyang n dah panas bum2,
trus blek... spi je umah layan tv je kami ber-3
spi malam....

oh, kali ni raya mommy n daddy tak beli byk pn.
mommy bl 1 kaftan n baju kurung, 1 casual top.
daddy plak, 1 denim, 1 shirt n 1 polo shirt.
Rayyan? this was his year... pantang kuar,
ade je at least 1 baju kat dia. klu every week kuar?
mau tak buka kedai baju pasni... wat ever it is...
mommy and daddy hope that u have enjoyed the
past 11 days of hari raya ye sayang....

Di Sungai Buloh...

Di Kampung Baru....

Monday, August 16, 2010

happy 8 mths old

Baby boo is now 8 mths old.
He's becoming more active.
Learning new things everyday.
However, it wasn't a great
Celebration tho.
He's now is the hospital due to
High fever. Doc suspected dengue.
I hope baby boo will get better soon.
Mommy n daddy love u sayang!

Sunday, July 18, 2010

all in one

lama tak lawat blog ni... rindu rasa nye.. hikhik...
sibuk katakan *yang sebenarnye.. malas*
Rayyan pun dah 7 bulan... anak mommy ni
dah big boy tau...

last week daddy bawak kami gi I-City kat

Shah Alam... Ramai tol umat manusia ni...
tapi tanah agak basah la coz baru pas hujan...
tapi overall... interesting!!!





skang ni mommy tengah plan untuk Rayyan's birthday
(yang lambatttttt lagi) and also for THE NEW BABY...
Btw, baby is already 13 weeks 2 days.....


Till then...............

Sunday, June 27, 2010

GOD is Great!!!

Allah SWT is Great. He had planned everything

for me and my family... the latest gift for our family is

*


*


*


*


*


*


*






I'm pregnant....AGAIN!!! and this time, it's normal.

no more IVF. hopefully everything goes well... insyaallah!! AMIN!

Tuesday, June 15, 2010

IM bIG!!!

hello every one.... i have a great news... today, I am officially






*






*






*






*








*






*









*








6 MONTHS OLD!!!


mommy and daddy kept saying that they are happy that I am big and healthy...


Since I am a big boy now, I've learned to do few things...


a) now I know how to army crawl... but at the same time, I can do the normal crawl but a step at a time. but sometimes when I want to get something and crawling takes time *I'm still learning on how to use these things attached to me, which daddy always refer to as hands and legs...* i just do my stunt by leaping to the front.... but it hurts!!!!


b) now I know when i yell, mommy/ daddy/ tok mama/ tok we/ kakak will come and get me. then, they will bring me to jalan- jalan. hehehe..


c) i know if tok mama wears her scarf, it means going out time. I loveeee going out.


d) oh!!! i also know how to give a high 5. daddy taught me this.


e) i hate eating apple... it give me stomach ache and when i poo poo, it stinks!!!


f) talk about poo poo, i dont like leaving the poop at my bum bum for a long time. eeeeeeee... even when i pee, mommy always change it every two hours. tq mommy....


g) another favourite thing that i like to do is to bath. Bathing and swimming are my things. i like it when water being splash... fun!!! fun!!!


hhmmmphhh... I'm tired of typing. can I stop now mommy??? i want to drink milk. can we continue later???


mommy: OK DARLING!!!!

Monday, May 31, 2010

KENAPA MANUSIA KEJAM?

KENAPA MANUSIA KEJAM?
Satu- satu masalah dunia...
pembuangan anak, pembunuhan
beramai-ramai, peperangan, etc.
Nyawa ni macam satu benda yang
senang dijual beli.
Terbaru ialah 'ships being hi-jacked by
the Israeli commanders'. dah la hi-jacked,
bunuh orang lagi tu sedangkan diorang ni
dalam perjalanan untuk misi keamanan and
nak tolong orang lain di Gaza. dengan itu,
marilah kita sama- sama berdoa semoga
TIADA lagi mangsa yang terkorban and
mereka semua ni DAPAT PULANG ke pangkuan
keluarga masing- masing dalam masa yang terdekat ni.
AMIN!

Sunday, May 30, 2010

Wesak Weekend

kalau cuti tu mesti rasa sekejap jer...
tup...tup... dah hari ahad...
last weekend, takde la banyak sangat
activities tapi agak fun la..
coz bB nye bday, rayyan gi birthday party
and gi wedding papa's cousin.

Friday....
hmmph.. lepak kat rumah jer..
tak ke mana coz I nak cuci rumah.
tapi petang keluar kejap and then lepak kat
umah miL sementara tunggu bB habis my futsal.

Saturday...
Went out from the house dalam kol 12 noon.
coz nak kene pergi Ampang Point. kene beli
present untuk bB's friend's daughter yg baru lahir.
by 3pm je trus kitorg shoot ke Bansar Village 2
untuk Kyra's bday. 1st time jumpa Hanin.
she's sooo nice and friendly. and 1st time
jumpa other bloggers.. ye la i tak active kan... hehehe
Gembira tol Rayyan main kat kizsports sampai tertidur.

Venue: KizSports, Bangsar Village 2
Occasion: Kyra's bday party




more pics of Qaira's bday at Hanin's and Aira's blogs

Nite
After came back from Kyra's birthday party,
went to miL's place and brought her to Sogo to buy some stuff.
Cari nye cari barang yang nak tu tapi tak de.
Pastu ingat nak balik, tapi since bB teringin nak berkaraoke,
so, kitorang pun terus gi Red Box. Then, call my biL's family to join
us. Unfortunately, tak sempat nak amik pics.
Sempat amik satu gambar yg cukup cute.

Venue: Red Box Sogo
Occasion: Last minute bday celebration for bB

my cute nephew menyanyi... in his own language of coz....

Sunday

Went to papa's cousin's son's wedding (brape nyk " 's " daaa...)

all my aunties and uncles were there..

mcm reunion plak rasenye. ingat nak pakai kebaya

yang buat dekat bandung dulu...

hmmmphhh... putus harapan.. tak muat. rugi tol.

tak penah pakai. oleh itu.. i telah menanam kan satu

harapan untuk menguruskan badan... yaAAAA!!!!

Venue: Grand Blue Wave Hotel, Shah Alam

Occoasion: Papa's Cousin's Son's Wedding


lupa nak bawak camera.. so takde la gambar yang menarik...

Tuesday, May 25, 2010

tomei...tomei...tomei

rindunya kat my lil' boo


*

*

*

*

and also the big boo behind....

Sunday, May 23, 2010

monday blues

As usual, monday memang hari yang
lama n mbosankan.
Cam nak tido pn ada.
Skang ni tgh nk bersedia utk g
Mandarin class kol 4pm nnt.
"Chai Chien"

Thursday, May 20, 2010

ZZZzzzzZZZZZzzzZZZz

rayyan is now 5 months old baby yang tidur nye... memang sungguh lasak. pusing satu dunia....he used to sleep in his baby cot tapi lately ni, dia tidur kat atas katil dgn i. reason being is kaki n tangan selalu tersangkut kat lubang2 pagar cot tu. and dia akan mengamuk bila dia tak leh pusing. so, daddy and i have decided to let him sleep on the bed *jangan risau, kitorg taruk bantal sekeliling* and daddy *huhuhu* has to sleep outside. Wah!!! sungguh besar pengorbanan seorang ayah!!! hehehe

tapi after reading THIS article, i rasa i patut letak dia balik dalam cot dia.. or SHOULD WE GET ANOTHER QUEEN / KING SIZE BED FOR HIM??? memeng tak lah kan beli katil org besar kat dia... wakakaka.... so macam mane huh???

Monday, May 17, 2010

WHAT MADE YOU STAY AT YOUR CURRENT WORKPLACE?

i tetiba terfikir untuk buat entry ni. tahun ni adalah tahun ke-3 i bekerja di tempat sekarang... yang mana i akan refer sebagai... X. At first, i diserap masuk sebagai seorg management trainee dgn gaji yang boleh di kategori kan sebagai ' earning below poverty line' di kL ni. by the way, X is a company yang agak besar namanya tapi di dalam kumpulan nya, X adalah kecil TAPI percentage untuk pekerja dibuang memang kecil kerana X disokong oleh satu nama yang BESAR di Malaysia. Berbalik kepada gaji... lepas habis training 3 bulan, i diserap masuk ke bahagian corporate. Gaji naik la sikit dalam 11% tapi bawah pemerhatian la. huhuhu... alhamdulillah, 6 bulan je. then i di'confirmkan'. gaji naik lagi 20%. Kerja tak penat cuma memerlukan i untuk analyze cashflow, the industry, the business, etc. kitorg kat sini bekerja dalam group. my group ada 4 orang. my immediate boss and the 2nd liner are ladies. cool gila. sanggup ajar i and tak berhenti untuk tolong. bukan senang i rasa kalau i kat tempat lain.
lepas 3 tahun, i masih di sini dengan gaji yang lebih SIKIT je dari poverty line. pangkat tak naik lagi (i tak risau sangat pasal other management trainees pun tak naik pangkat lagi except for 1 person - she really deserves it la...). Tapi the question now is... napa i stay sedangkan gaji dia sikit kalau berbanding tempat lain?

well, i've asked the same question to myself so many times. even most of my friends pun dah cari kerja lain 'coz gaji tak setimpal dengan apa yang kitorg laku kn (kerja kami ni bergantung atas portfolio yang kami jaga and the immediate boss yang mengarah).... as for me, FOR NOW... gaji bukan la a problem... memang duit penting tapi i fikir i nak cari experience dulu coz i dah dapat boss yang sanggup curahkan ilmu. besides that, i fikir pasal kesenangan - dari banyak aspect. i boleh gi kerja dengan my hubby coz kitorg kerja dekat2, bila i sakit boss paham (dapat boss lelaki ni kekadang ni susah memahami), offers a lot of courses dan banyak la nak diterang kan.... tapi tak bermakna i tak harap kn gaji yang lagi banyak. that is why i attend a lot of courses (in house and external) and i still buat MBA. pas habis MBA, i nak amik pro. cert pulak. tapi itu semua hanya perancangan... insyaalah, kalau ada rezeki i akan cuba menambahkan figure di dalam gaji... well... i think i deserve it.. what do u think boss???

Sunday, May 16, 2010

SUPRISED!!!!

*


*


*


*


*
*
*


prezzie from tok we' and tok mama sempena 5 months old precious baby

Tuesday, May 11, 2010

dh pandai dah!!!

dia dah nak crawl.............. mommy and daddy are so proud of u



penatNyE!!!


the title says it all... i feel so tired today... mainly coz of the event that i participated yesterday. eventho, i'm not from consumer side, tp zara ajak tolong. *tambah markah utk KPI tuh* ... it was held at Royal Chulan hotel. it's basically for the bankers (consumer) to mingle with their top depositors... mcm appreciation party la.. best gak la... tapi xsempat nak took pictures. busy sgt. started with jazz performance, followed by stand-up comedy by Buddy Loren n sambung blek dgn jazz performance. While being entertained n makan, customers pun ble tgk kete2 Porche and harley bike yang ada. and the emcee for the day was Daphne Iking *luv her bangs*. pastu dlm kol 615pm, i chow... coz kaki ni dh menggletar penat berdiri.... heheh *caM org tua*

i jaga yang ni.....


with the super gorgeous emcee....


Wednesday, May 5, 2010

I WANT FOOD

I WANT FOOD!!! itu lah jeritan dari hero ku... i mmg risau sgt bila rayyan asyik kuarkan milk dia from the side of his mouth... pastu ade 2 kali tu sampai almost 5 hrs dia tak nak minum sedangkn rayyan ni, setiap 2 jam mesti jerit nk minum. i sebagai ibu yg penyayang n pengasih *wah!* bawak la rayyan gi jumpa Dr Ng. takutla... sakit perut ker pe ker... pas disoal siasat oleh Dr Ng, she concluded that rayyan is now ready to try solid food... but in a small amount... twice a day, 1 spoon per meal... *yeah!! sebenarnye mommy n daddy yg excited*... ble start beli mknan...

bila blek umah, trus google pasal signs of readiness for solids. bukannye tak caya pe yg Dr Ng kata tapi cuma nk menyokong lagi kenyataan tu. then, i found from this one website stating the signs........
  • It is usually recommended that babies should be able to sit unassisted before introducing them to solid foods. If your pediatrician has recommended starting solids at 4 or 5 months, your baby may not be able to sit unassisted - he should, however, be able to sit well with support. This is important as it enables him to swallow food efficiently.
  • He should have lost the 'tongue thrust' reflex - his natural instinct to push everything out of his mouth that you put in! It can be frustrating to try to give your baby solid foods if the tongue thrust reflex is still strong and may be one of the clearest indications that he is not ready for solid foods.
  • An increase in appetite - your baby seems dissatisfied after milk feeds.
  • An increased interest in watching YOU eat (although this is often just simple curiousity and doesn't necessarily mean that he NEEDS solid foods).

    Source:
    here

semua signs tu ada pada rayyan, maka.......

*




*



*



*



*



*



*



*



*



*

tadaa.....


dh makan pun...

*ni kt umah nenek... nenek yang suapkan... lalalalal...*











Wednesday, April 28, 2010

bDay prezzie fRom huBBy n Rayyan

this is my bday gift from my two heroes


*


*


*


*


*


*


*
org dh lame pakai tp i baru nak pakai. terlambat sket. hehehe... still learning on how to use BB...
thanks daddy and rayyan!!!

Monday, April 12, 2010

I'VE BEEN TAGGED!!!

BEEN TAGGED BY: AIRA

Semua orang ada impian masing-masing...Ada org dia simpan impian dia dalam diri dia sendiri..Ada sesetengah pula, dia kongsikan impian dia dengan keluarga/ sahabat handai supaya ianya dapat dijadikan sebagai dorongan dan semanagat...Jom kita kongsi impian kita dan jgn lupa kita support impian kawan2 kita yang lain... Semoga impian kita semua tercapai

5 impian anda 3 - 5 tahun dari skang....


1) tambah ahli keluarga... the more the merrier.... hehehe
2) pergi umrah/ haji dengan my hubby n rayyan (or maybe adik rayyan pun ada....)
3) naik pangkat...
4) pergi back packing all over Malaysia n continue dgn Europe.. wah!!!
5) impian ni applies to no till forever, therefore termasuk la dlm 3 - 5 thn akan dtg... dimurahkan rezeki utk i n hubby n keluarga dan rezeki kami diberkati...


5 impian anda utk tahun ini
1) nak habis my MBA yg dh tertangguh hampir setahun ni...
2) pastu nak amik banking nyer cert... CCP
3) nak bawak rayyan gi Disneyland, HK (this year HK jer yang mampu...)
4) bekerja dgn lebih keras demi mendapatkn bonus yg lebih banyak next year... $$$$$$
5) lebih dekat kn diri dgn- NYA


....actually ada byk lagi utk tahun ni tp dh mintak 5, so i kasi la 5.

Friday, April 9, 2010

my baby..

lama tol tak menaip... hehehe... too occupied with this cutiepie...


n work. so... saje je nak dedicate tis update for my Rayyan....

Playing with his fav toys....Exersaucer by Evenflo - Jungle
This is a very recommended item to buy. It's a triple fun item.
Stage 1: for babies from newborn til 3mths. it works like a play gym.
Stage 2: mcm yang Rayyan main tu...
Stage 3: Can be used for babies who is learning how to walk. he/ she can walk from station to station.
U can learn more abt the product here.

Rayyan nak naik bike dgn daddy.....

First swimming session...

We didnt think that he would love swimming as much as did... he wasnt scared at all... mommy n daddy are so proud of u.

The body warmer pun bagus. Another recommended item by Mothercare.



Sunday, February 28, 2010

Pe La Aku NiH!!!

arghhh.. org nak ade blok, i pn nak ade blog.... tp i ni malas nak update... my initial reason nak ade blog is to write things yg related to my baby. yer la.. konon nak kasi pendapat, etc. tp bila dah ada RAYYAN, tahap kemalasan melanda. takde masa. mesti korg cakap, org lain pn ade baby tp no problem jer... yer la, org lain tuh lain. diorg cekap dlm menghandle baby ni. i tak. so, i amik masa yg lama utk menguruskan sesuatu hal ttg RAYYAN. klu RAYYAN tdo, i pn nak tdo. coz i ni kaki tdo. bukan nye bB tak tolong... byk sgt dia menolong i.... tp still byk benda i kene wat gak... maka dgn itu, i terpaksa meng'sacrifice' kan blog. tp kengkadang jeles gak.... yer la.. i nak gak join chat2, kenal2 n lepak2 dgn bloggers yg lain. tp i xberkesempatan. i tgk my bFF rajin wat semua tu... AKU JELES WEH!!.... tp takper. once i dh ble adjust being a mom ni, i akan wat pe yg org lain wat... AYA, AJAK AKU TAU!!!

Wednesday, February 10, 2010

keje... keje...

arggghhh... lagi brape hari jer nak keje. tak nak... nak dok umah lagi... nak main2 dgn rayyan, nak tdo tdo, nak kuar jalan2, mcm2 nak la... hehe... tp nak wat camne kn? klu tak keje, xde la income, xde la BONUS!!!! tak kan la nak harap kn bB jer semuanyer... nak gak pegang duit sendiri... tapi yg paling di ciankn... RAYYAN...
since last week, setiaphari lepak kat umah mama... nak latih rayyan utk gune bottle during daytime n biasakn dia dgn car seat n stroller... memula tu susah la, dia xnak. bile i kasi bottle, kepala dia mesti turn ke arah my boobs sambil muncung2 mulut dia. cian nye anak mommy... so my mama kate every time nak kasi minum make sure bkn i yg kasi, biar tok mama kasi. n jgn dekat2 sgt dgn dia during daytime so tat nanti i g keje dia tak rindukn i.... bl tok mama kasi milk, kene pujuk la, kene nyanyi la.. my mama mmg tak kn nyanyi kt org yer... 1st time... demi cucu tercinta....
itu satu hal... stroller n car seat pn xnak. letak nangis. ade tis 1 time, letak dlm cr seat, pas tu dia menjerit manja la suh angakt. tp kitorg wat dek jer. pastu dia dia jerit lagi kuat spi satu tahap dia tol2 nangis. nangis spi kuar air mate. takut i.... biler angkt dia semakin kurg nangis tp tersedu2 smbl i BF dia... camner ni.... so Aya suggested to take out the car seat bring it into the hse n let him seat there... after few days, dia biasa dok dlm carrier/ car seat yg tok mama nye. same la dgn stroller. tiap2 ptg kene tolak keliling condo tok mama smbl nyanyi...
wpun i tak wat semua tu, hanye tolong jer... tp i dpt tgk semuanye (i wat on weekends jer)... tp nnt bl i dh keje, i tak dpt tgk semua 'pencapaian' dia... only 2 days ago i saw him turned to the left on his own tp xreti nak pusing ke tengah blek. terkapai kapai 'awe' tu sorg2 smbl merengek rengek... hehehe... tp nak wat camner... kene gak keje... huhuhu....

Wednesday, January 27, 2010

Astro Byond

What is Astro B.yond?

According to Astro's website, Astro B.yond is a multi-phased innovation that begins with the first-ever High-Definition broadcast service in Malaysia. It is an entertainment experience like never before, the new standard in television.
After all the ads that kept playing, kitorg pn terpengaruh utk melanggan Astro B.yond. i pun call diorg nye hotline. According to their rep, utk installation takyah byr pa pe. klu nk kite swap the new equipment with the old equipment (i.e. remote control, dish, decoder). tp klu taknak swap, nak simpan je old equipment, kene byr RM80. tp mende nye nak simpan, bkn ble pki. wat simpan sawang jer...
then, monthly payment pn hanye bermula in april. skang byr mcm normal price. start april, kene byr additional rm20, plus u akan dapat additional 4 channels.
ade contract for 2 years ( tak salah i la...), tak le cancel within this period. ada penalty.
So, after further discussion, hubby pn suh amik. rep tu kate, another rep akn call within 24 hrs n they'll install it within 10 working day.
n tat was last week, n fnally i got mine yesterday!!! yeay!!!

BerHabuk Nye!!!

*iskh... berhabuknye blog ni.. jap... bersih sawang2 ni sket*

ehem...ehemmm... dgn rasmilah i dah abis pantang coz i opted fo the 40 days nye pantang.. ade beza ke 40 days or 44 days??? my mom kate takde tp jage diri jer la.. lalala.... so, utk merai kan nye, kitorg kuar.. takde gi mane pn... sebenarnye nak blek umah sg buloh... sambil tu singgah the curve nak beli barang2 utk rayyan n mommy. ari ni, first time kitorg gune stroller ala duduk ni (tak tau pe org panggil)...

slalu nye pakai ala carry cot ni...

coz skang Rayyan dh tak nak baring sgt. mcm dah besar.... nak duduk tapi bukan dlm full sitting position la... tapi mama n i tak reti pakai stroller ni sgt. slalu nye my hubby yg wat kn semua nye. tp kali ni kitorg kene berusaha sendiri.


bile sampai je the curve, kitorg trus g mothercare. coz nak belikan bathtub rayyan utk letak kat umah my mama.


*nanti mommy work, rayyan kene dok kat umah tok mama. so kite kene belikan brg2 yg kene letak kt umah tok mama*


tapi mommy salah tempat. buthtub yg mommy nak ade kat the First Years. hehehe... nasib baik depan tu je. masuk je, trus i nampak stroller padding. itu nak kene beli. cian anak mommy sakit blakang kene belt stroller tu. tapi mommy lupe beli hed support. Sabtu ni daddy ingat kn mommy tau!!! then, my mama amik bathtub. pastu nak dijadikan cite, i nak turunkn seat tu. i tekan benda alah kat tepi. tarik nye tarik tak naik. lama gak menarik dgn penuh perasaan. i rase org kedai tu cian kat i kot n mesti dlm ati dia dh gelak berdekah2 n mesti kate i pinjam stroller tu... trus dia dtg kt i n tunjuk the correct thingy. malu siot. LOL. tp nak wat camne. i mmg xtau. at least i learned a new thing today. Pastu cepat2 bayar n kuar...


Masuk blek mothercare. coz rase nye agak bagus klu beli kangaroo carrier. after did few researches *research mendenye... tanye Aira je sebenarnye* i went for Baby Bjorn yg classic original tu je.. olor ijau celoreng. ade discount 30%. letak je rayyan dlm tu trus dia tdo. i pe lg, trus byr... plus these are the other things yg kitorg beli....

pastu kite made our move to sg buloh. on the way ke umah sg buloh, singgah jap mkn kat my fav place utk nasi campur... kedai kak Aishah.. power wooo... time makan i rase i nampak Liyana Jasmay. I loike her... tp cam selekeh sket... mama kate dia pn manusia gak. takkan nak vogue 24/7 kn??? pa pe pn i suke dia. comei....

spi umah sg blh, lepak dlm 1/2 hr, blek... pe otif my mom pn tak tau... kate nye nak bg rayyan lawat rumah dia. hmmphh... pa pe jer la... pas tu blek.....

Btw, will update on Rayyan's aqiqah ceremony soon... terlambat sket. here is the sneak peak of sket...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Till then...

Wednesday, January 13, 2010

the Journey of Becoming A Mother

151209

tat was the date where i had my final gynae appt prior to my delivery date. went with mama. bB kene keje, dh takde cuti. lagi pun dah nak end of the year kan... after check up, doc adviced tat i shud go 4 c-section coz baby dah in position tapi 'JALAN' untuk baby kuar still keras so induced is not an option. tanpa berlengah lagi, my mom jawap yes. Huh??? i nak beranak ke my mom??? hehehe... tp mmg i pn setuju after my hubby pn suh go for anytin yg doc adviced. so, confirm... 161209 i akan dibedah. malam tu, i gi register kt Gleneagles Intan Hospital.

last nite as a preggy lady. mommy aya... notice anytin??? hehehe...

bila dah kt bilik, ble rase lapar plak. so, kitorg mintak surat pelepasan n gi makan kat Penang Delight, GE Mall.



161209

The day had come and i've been waiting for it for a very long long long long time. after being prep at 6am, i got redi and waited anxiously. bB was the same. tk le tdo gak. hehehe... was wheeled into the OT at 930am. bB n mama followed to the the OT and bB pun disiapkan gak coz dia akan be by my side during the surgery.

****

i'm very thankful coz my bB was there with me all the way. nasib baik tak pengsan. hehehe... he saw the whole thing. i was given epidural and didnt feel anything from tummy n below... but i cud feel the movement. the most magical moment was when the baby was pulled out from my tummy and he cried. my tears of joy trus kuar. then, the doc put my baby on my chest, i was speachless... hubby pn same. akhirnye, lepas berusaha kami dapat memiliki zuriat kami sendiri... alhamdulillah....


before (left) and after (right) surgery
OUR BUNDLE OF JOY
*
*
*
*
*
*
*
*
*


MUHAMMAD RAYYAN DANISH