Monday, May 31, 2010

KENAPA MANUSIA KEJAM?

KENAPA MANUSIA KEJAM?
Satu- satu masalah dunia...
pembuangan anak, pembunuhan
beramai-ramai, peperangan, etc.
Nyawa ni macam satu benda yang
senang dijual beli.
Terbaru ialah 'ships being hi-jacked by
the Israeli commanders'. dah la hi-jacked,
bunuh orang lagi tu sedangkan diorang ni
dalam perjalanan untuk misi keamanan and
nak tolong orang lain di Gaza. dengan itu,
marilah kita sama- sama berdoa semoga
TIADA lagi mangsa yang terkorban and
mereka semua ni DAPAT PULANG ke pangkuan
keluarga masing- masing dalam masa yang terdekat ni.
AMIN!

4 comments:

  1. Manusia ni rata2 dah takleh nk pikir sgt..Kurang iman, dan tak takut mati...

    ReplyDelete
  2. Chill babe, tula manusia akhir zaman.
    so kite g sedar...cepat2 la..
    i've done my Umrah... when urs?

    ReplyDelete
  3. Untuk berubah ni kena diri kita sndiri..Tkyah tunggu smpai nk g umrah..Sebab tu kita ni wajib sembahyang 5 waktu, dekatkan diri n mintak ampun dgn Allah everyday...

    ReplyDelete
  4. alhamdullillah aku dh dapat seru tu..
    berubah ikt kemampuan,xleh rush n pakse..
    kan kan..
    umrah tu pon ade yg belanje :-)
    sku pon kt 3yrs gak la nk usaha berubah n still learning nak dekat kan diri ngan Allah.
    tp israel tu mmg jahat la...rase nye diorg tu mental kot..

    ReplyDelete