Wednesday, January 27, 2010

BerHabuk Nye!!!

*iskh... berhabuknye blog ni.. jap... bersih sawang2 ni sket*

ehem...ehemmm... dgn rasmilah i dah abis pantang coz i opted fo the 40 days nye pantang.. ade beza ke 40 days or 44 days??? my mom kate takde tp jage diri jer la.. lalala.... so, utk merai kan nye, kitorg kuar.. takde gi mane pn... sebenarnye nak blek umah sg buloh... sambil tu singgah the curve nak beli barang2 utk rayyan n mommy. ari ni, first time kitorg gune stroller ala duduk ni (tak tau pe org panggil)...

slalu nye pakai ala carry cot ni...

coz skang Rayyan dh tak nak baring sgt. mcm dah besar.... nak duduk tapi bukan dlm full sitting position la... tapi mama n i tak reti pakai stroller ni sgt. slalu nye my hubby yg wat kn semua nye. tp kali ni kitorg kene berusaha sendiri.


bile sampai je the curve, kitorg trus g mothercare. coz nak belikan bathtub rayyan utk letak kat umah my mama.


*nanti mommy work, rayyan kene dok kat umah tok mama. so kite kene belikan brg2 yg kene letak kt umah tok mama*


tapi mommy salah tempat. buthtub yg mommy nak ade kat the First Years. hehehe... nasib baik depan tu je. masuk je, trus i nampak stroller padding. itu nak kene beli. cian anak mommy sakit blakang kene belt stroller tu. tapi mommy lupe beli hed support. Sabtu ni daddy ingat kn mommy tau!!! then, my mama amik bathtub. pastu nak dijadikan cite, i nak turunkn seat tu. i tekan benda alah kat tepi. tarik nye tarik tak naik. lama gak menarik dgn penuh perasaan. i rase org kedai tu cian kat i kot n mesti dlm ati dia dh gelak berdekah2 n mesti kate i pinjam stroller tu... trus dia dtg kt i n tunjuk the correct thingy. malu siot. LOL. tp nak wat camne. i mmg xtau. at least i learned a new thing today. Pastu cepat2 bayar n kuar...


Masuk blek mothercare. coz rase nye agak bagus klu beli kangaroo carrier. after did few researches *research mendenye... tanye Aira je sebenarnye* i went for Baby Bjorn yg classic original tu je.. olor ijau celoreng. ade discount 30%. letak je rayyan dlm tu trus dia tdo. i pe lg, trus byr... plus these are the other things yg kitorg beli....

pastu kite made our move to sg buloh. on the way ke umah sg buloh, singgah jap mkn kat my fav place utk nasi campur... kedai kak Aishah.. power wooo... time makan i rase i nampak Liyana Jasmay. I loike her... tp cam selekeh sket... mama kate dia pn manusia gak. takkan nak vogue 24/7 kn??? pa pe pn i suke dia. comei....

spi umah sg blh, lepak dlm 1/2 hr, blek... pe otif my mom pn tak tau... kate nye nak bg rayyan lawat rumah dia. hmmphh... pa pe jer la... pas tu blek.....

Btw, will update on Rayyan's aqiqah ceremony soon... terlambat sket. here is the sneak peak of sket...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Till then...

No comments:

Post a Comment