Thursday, November 12, 2009

ishk.... tak sabar nye!!!

Orang slalu cakap yang sabar itu separuh dari iman tp nak wat camne especially after waiting for soooooo lonnnnggg... akhirnya doa i termakbul (alhamdulillah...setakat ini...) utk menjadi seorg ibu tak lama lagi. jadi perasaan yang amat la teruja banget memang akan wujud. i'm not sure whether it is too early to pack the labor bag tapi i dgn semangat waja diri start packing... nak jadi kn cite.. dh almost settle pun. hikhik... tp i tak tau sama ada ape yang i pack ni betol ke tak...

i read sumwhere yang wud be great klu sediakan tiga bag.. bkn yg besar tapi kecik la... 1 is for the mommy to be, the other 1 is for the baby and the last 1 is the labor aids bag (*a bag that wil be brought to the labor room). tp patut nye ade satu lagi bag iaitu daddy's bag tp tak yah la cite kat sini.. hehehe... sorry bB... berbalik kepada bag2 itu, kandungan nye adalah seperti berikut:

MOMMY'S BAG
Pyjamas x 1
Kain batik x 2
Buttoned shirt x 2
Toiletries
Getah ikat rambut (few)
Hair band
Nursing bra x 2
Disposable panties
Sanitary pads
Breast pads
Jacket x 1
Towel x 1

BABY'S BAG
Front button clothes x 2
Booties & mittens x 2
Swaddler x 1
Hooded towel x 1
Baby binder x 1
Wet tissue
Receiving blanket x 1
Napkin x 1
Bottle x 1
Wash clothes x 2

LABOR AIDS BAG
Food and drinks
Camera & video cam
Mags or books
Pillow
Yassin
Hp & earphone

Mmg nampak nyusahkan coz kene bwk byk bag tp i think it is gud as u know where to find the things that u want. for example, if u want the baby binder, u can find it in the baby's bag. hehehe... but the bags dont have to be big. mcm i, mommy's bag is the size of a travelling bag. so, i taruk kn labor aids bag kat dlm mommy's bag. huh... gitu...

4 comments:

  1. u nak deliver kat mana nanti? sbb kain batik + shirt bawak 1 cukup.. yg lain nanti sume kena pakai hospital attire.. then, i will add breast pump to my bag.. borink2 blh pam..hihi

    ReplyDelete
  2. Biar i yg tolong jawab kan tuk u AMie..hehe..Dalia akan deliver kat Gleneagles. I dah cakap dah kat dia dah baju kita n baby tuh tkyah bawak byk2..Tkde makna nye kita nak rajin2 bangun, gi toilet n tukar baju semua tuh...Tak daya oiii...hahaha...Hospital bag tuh tkyah pun tkper...Sumbat2 jer barang tuh dlm handbag kita..hahaha...Dah masuk labour room mana boleh makan minum dalia oii...Minum boleh laa..

    ReplyDelete
  3. To Amie:breast pump pn nak bwk ek?? lain mcm je bunyi pump u ni...

    To aya: kurg2 nye aku tak bwk bag baju, sdgkn org tu tak ajak overnite pn. wakakakka.

    kesimpulannya, pe yg i baca tuh salah gak ar... yer la, korg dh melalui nye.. of coz korg lg tau kn. thnx guys

    ReplyDelete
  4. good luck..like me...memang leh pakai hospital attire...tapi nak breastfeed...i selesa pakai my own buttoned night gown :)and alhamdulillah i tak stay lama just 3 days...so..tak bawa byk2 barang...hihi! kalau tak cukup barang...i suh org amikkan je :p

    u take care tau...hope semua ok for u and the baby....

    ReplyDelete