Monday, November 16, 2009

Maid in Manhattan

akhirnya... tamat sudah pencarian ku... waH gitu!!! bukannye ape... akhirnye dapat jugak i seorg pembantu rumah atau dlm omputihnye...maid. walaupun i tak dok kat umah yg besar tp dlm keadaan i yg memboyot ni, bB tak kasi wat keje (n doc pn advice i supaya i tak wat keje berat). kalau ikut kn dulu, everyday pas blek keje i akan sapu smph n mop lantai... makcik rajin tau.... wakakaka... tp skang tidaklagi. kemalasan pn sudah melanda diri ku... oleh itu, dgn ade nye seorg pembantu ni, hopefully dpt juga membantu i... name pn pembantu kn... org medan. baru blek keje td i gi amik. umor 35 thn. my 1st impression, dia ni mcm ade pe'el tp itu hye 1st impression. kdg2 org ni memula je mcm tu tp bl dia dh comfortable, dia akan lower down dia punye so called 'shield'... tp yg i perasan, dia ni ckp kt phone agak kuat. hehehe...
then, i nye dilemma was i ak tau nak bahasakan diri ape... puan? mem? kakak? ibu? hehehe finally, i decided to refer myself as puan. okie ker? hentam jer la... bB i suh panggil encik. n i panggil dia dgn nama dia je. bl spijer umah, i tunjuk sket2 kat dia brg kt ner. i tunjuk camne nk pki tv dlm bilik dia supaya tak kacau tv luar. n she can watch tv while ironing or after finish working. i know it's not gud to teach such a thing to the maid but i rase keje kat my lil' pad ni tak byk... by 2pm sumtin dia ble habis... dr dia merayap, baik dia lepak kt umah kn? so, i harap dia ble la menjadi sorg pembantu u baik.... insyaallah....

No comments:

Post a Comment