Saturday, November 7, 2009

D312

must be wondering wat the number is aite? it's actually the room no that i had to stay for few nites. i was admitted for few nites. huhu.. it all started since last week. i've been having difficulty in breathing for a while redi. but it has gotten worst by day. so my gynae kasi kat i mc for few days tp since i byk keje kat office, i decided to go to work on thrus n fri. so burn la i nye mc. tp by sunday nite, blakang i sakit yg tak leh nak cakp nye... n i mmg tak le tdo tat nite. rase cam throat tu sempit je. tp i tahan je sakit tu on monday. but by tuesday, mmg tak le blah sakit ni. so my mam picked me up from home (i still mc spi thursday patutnye), n bwk g jpe my gynae. kot2 la ade sumtin wrong wit me n yg plg penting my baby. bl check, doc suh i admitted trus.
spi je kt spital, tggu jap n i was informed tat bilik sorg takde. yg ade hanye bilik utk 4 org. atau pun another option is to take the junior suite which hanrganye adalah RM980/ per nite. WOOO... mmg tak la kn.. so, nak tak nak.. bilik 4 org la jawap nye. actually, i ni ade problem sket nk share bilik dgn strangers. pastu nak share toilet plak tu. public toilet lain. ni toilet yg kite akan 'lawat' siang dn malam. pastu, i ni jenis pnakut. tdo nak kene on lampu. i tau mesti org tak suke. tp sakit nye psal, i had to accept wat ever yg ada. 1st nite was okie. once dh so called "checked in", diorg amik darah, pasang i/v n kene wat ecg coz nak tgk my heart condition. ecg result was ok. amik suhu bdn, then diorg kate demam. i tak rase pn. so, kasi ubat. 1st nite was okie. tp agak susah nak g toilet coz everytime nak g toilet kene unplug the i/v machine, tolak the machine ke toilet, pee in the paper bed pan, tolak blek ke katil n buzz the nurse coz diorg kene psg blek machine tu. if not bunyi 'beep...beep...' akan bterusan n nurse kene measure my urine level. n satu lg, bpuloh kali yer i g toilet.
the next day, i tye nurses lg ada bilik single tak. hmmpphh.. hampa. takde. by ptg, tetiba, 1 of the nurses kate ade 1 exec single. price pn ok. so per lg i amik la. tp bila masuk bilik single tu, i dh rase mate i cam pedih n bdn i cam berat sgt. tp i gagah kn gak. bl dh kat bilik br tu, best la coz br bB ble teman kn i n ade tv. klu tak, takde psal wad bsalin. cian mothers yg nak/ baru bsalin. by 7pm, i dh cam tak larat nak angkat bdn pn tak larat. nurse amik temp. n it was high than normal n my baby's heartbeat is much faster than normal. diorg kasi ubat, tp tak jalan. doctor dh risau coz klu bterusan takut pa pe jd kat baby. so diorg suh i mandi air yg sgt la sejuk n on air cond dgn temp. yg sgt low. alhamdulillah, it worked. after few hrs, my temp turun. by the way, doc suspected i kene dengue fever psal dia tgk i nye platlet level turun. huhuhu.. per lagi, bB trus risau. belikan manggis, 100 plus coz org kate these food can help. pastu the next day, mama wat sup ketam... yum..yum...
alhamdulillah, dr hari ke hari... doc check i nye condition n baby nye condition. semua ok except few times ade contraction. hehehe.. baby tak sabar nak jumpe mommy ek (sebetol nye mommy yg tak sabar nak jpe baby.. hehehe)... yday, i mintak doctor utk kuar dr spital coz i dh rase ok n cian kat my family berulang alik dtg tgk i. doc kasi tp dgn 1 condition iaitu, i kene trus g blek ke spital klu i rase susah nafas blek n rase demam blek. takut benda ni relapsed... akhirnye, kol 7pm i dpt i nye "freedom". dpt tdo dgn bB n tdo dgn bantal wangi i....LOL...

2 comments:

  1. alhamdulillah both of u and ur lil baby sihat :) will always pray semuanya selamat for u and the baby...be strong tau...insyaAllah ur baby kuat macam mommy dier :)do take care,babe...oh! thanks for reading my blog...blog u pun sweet :)

    ReplyDelete