Wednesday, September 16, 2009

mama? papa? mommy? daddy?

that was my dilemma... at first bb n i have decided to refer ourselves as mama n papa. tp lelama rase cam takut confuse utk baby coz my parents pun kitorg panggil mama n papa. nnt kang baby cam tok we n tok mama same je panggilan dgn parents aku... cian plak dia nanti. so, we have decided to change it to mommy n daddy!!! even my sweet nazhif (anak linda) dulu pn panggil kitorg mommy n daddy. so, it is official. dgn ini, kami ingin mengumumkan secara rasmi yg anak kami akan panggil kami MOMMY & DADDY!!! heheheh....

2 comments:

  1. hi there! found ur blog thru amie's! :) well, sama la dilemma kita ni. heh. dulu b4 baby keluar, dok fikir gak nak soh baby panggil kitorg apa.. i didn't want him to call us "Mama & Papa". reason? sama cam u la. takot dia confused sbb i panggil my mom Mama, my dad Papa. and husband's side plak, panggil Mak & Abah... so Mama, Papa, Mak & Abah mmg big NO NO to us lah. so lastly, we settle down ngan Mummy & Daddy. at first my hubby x suka sbb dia ckp ala2 gerdix panggil dia Daddy.. tup tup baby dah keluar.. dia suka plak! suits him well! hihihhii..

    well, GOOD LUCK with the delivery Momma! :) take care..

    ReplyDelete
  2. awww..nazhif surely misses his mummy dalia and daddy ayon..keep asking bout u both..nak jumpa..!!

    ReplyDelete