Monday, September 21, 2009

Detik2 Hari Raya part 2

FRIDAY, 20TH SEPTEMBER 2009

Hari ini hAri raya yea yea... theme color the four of us was blue. we woke up at abt 630am to get ready. kitorg tido jap je coz kitorg baru blek jap 4 sumtin from kg baru. menjadi satu kemestian raya eve kitorg akan ada di kg baru utk pre raya celebration. meriah babe... lawan bunga api... cun seh... hehehe. that morning kitorg sembahyang kat desa moccis. this year was the first time the DM wat sembahayang raya. selalu nye b4 this sembahyang raya kat penjara sg buloh jer... pas sembahyang raya, all of us plus my tok gi kubur my brother. since he passed away abt 12 years ago kitorg dah tak blek kelantan for raya. i guess my parents dont want to be far away from him.. literally la...
**baru je blk dr sembahyang n kubur**
**that's my tok getting out of the car**

**papa n mama**

**bb n mama**

**pucatnye muka... tak make up pn... yer la.. gi sembahyang, nak bermake up wat per**

**mintak maaf bB**

**huhuhu**

**siap senyum papa**

**2nd outfit for the day.. wpun br jam 11am. coz tadi gi kubur baju bb kotor...**




Around 1pm, we went to my aunty's place in subang. dia wat makan2 for family. lagi pun my other granny yang i panggil cek ada kat sana. Cek ni is a nick name yang semua org panggil dr yang kecik ke besar... cek ni pandai masak. on that day, dia masak nasi daging.yum yum....

**bb wit uncle razak**

**ladies kat dapur**

**mintak maaf ayah sir (my dad's nick name)

Pas abis lepak kat sini, hubby n i made our move to kg baru. kitorg ni rotate. klu pg kat sg buloh, petang kat kg baru. klu pg kat kg baru, petang kat sg buloh...

**saje jer**

No comments:

Post a Comment