Saturday, August 8, 2009

oMG!!!

I had the shock of my life today... panic attack gile.. the story started when... i purposely tak ikut bB g his bowling tournament today coz nak wat assignmnt coz next Saturday dah nak kene submit. so, i stayed at home. wat la assignmnt. around 5 sumtin, i rehat la jap coz been doing the work since morning non-stop (eh... stop jap utk lunch... heheheh...). i rehat by surfing the net.. saje jer tgk blog yg offer wat aqiqah nye stuff n at the same time i pn surf my assignmnt nye stuff. tetibe je, my laptop hang with a beeping sound... i pn pe la lagi kelam kabut la... coz i xsempat nak save my assignmnt. nyawa tu.. i per lagi, kejut my bB yg tdo atas sofa sambil dh nak nangis ni. dia pun bangun n try tgk tp xle nak wat pa per.... i try check my thumbdrive gune my mini-hp. kot2 la i ade save my assgmnt b4 tis ker. unfortunately not la kan... my bB trus pujuk i. kate nak bwk ke Low Yat, kot2 ble baiki. i pun pe la lagi.. trus mandi n bersiap. then, trus nak gerak but b4 tat kitorg sempat singgah ke dobi antar baju utk basuh, then makan. perut kene jaga gak. lapar banget!!! cian baby.... so, kitorg decided to go to my bB's fren's kedai makan. while eating there, kitorg pn cite la kat bB's fren about our laptop problem. nak jadi kan cite, it so happened ade kawan dia yg tgh makan tu pandai baiki. alhamdulillah.... dia pun try tgk n suh kitorg amik in 3 hrs. sementara ati bdebar whether ble ke baiki ke tak... kitorg singgah tesco ampang.. beli grocery. lagi pun bB nak wat oreo blended n i tringin nak wat chillie tuna pasta. after an hr or so, kawan tu call kate dh siap. nasib baik dh abis beli brg. trus g kedai kawan bB. amik laptop n cube on. Alhamdulillah.... semua okie... even the unsaved files. coz office kan ade recovery system memang bersyukur sgt. i suke... i suke... nak byr dia tp xnak trime coz dia tak baiki pa pe pun cume recover the backup system jer... tp kitorg kasi gak sket... yer la... cian dia wat keje. so.. i've learned my lesson. to save my files every time i stop even for few seconds and to save a backup file in the thumdrive or external hard disk.....

No comments:

Post a Comment